Konsep pandu lalu juga mendapat sambutan, banyak kereta berbaris menunggu giliran hingga menyebabkan kesesakkan jalanraya. Rasa cendol ini agak berbeza dari cendol2 lain yang pernah di rasa kerana gula merahnya di bakar !
Kenapa nama Cendol bakar ? Menurut pengusahanya, ini kerana gula merah dibakar terlebih dahulu. Nama Bakar juga sempena nama datuknya, Abu Bakar !
Disamping itu terdapat berbagai jenis cendol yang boleh dipesan. harganya dari RM2 semangkuk sehingga RM3.50 maksimum. Bukan cendol sahaja yang ada, berbagai lagi jenis makanan boleh dipesan dari beberapa gerai lain.
Keunikan Cendol bakar disini ialah jika anda tidak puas dengan 1 mangkuk, anda boleh mendapat cendol tambahan percuma ! hanya bawa mangkuk yang kosong ke bahagian dapur, dan mereka akan menambah semangkuk lagi cendol untuk anda.
Rasalah ! Belum cuba belum tahu
Beratur untuk memesan cendol pilihan
Cit pesanan cendol
Dangau atap daun nipah, tempat menikmati cendol bakar, tidak terasa panas walapun sinar matahari terik memancar. Idea kreatif oleh pengusahanya !
Keratan akhbar BH tentang perniagaan Cendol Bakar
Ruang menikmati cendol
jenis2 cendol yang tersedia
Cendol VIP
Semangkuk cendol VIP berharga RM2 sahaja
Seorang pelanggan sedang menikmati cendol bakar
Cendol Bakar Kuala Selangor
Ruang pandu lalu
Kereta berbaris panjang
Boleh juga duduk di bawah pokok
No comments:
Post a Comment