25 November 2013

Budak 6 Tahun Cuba di Culik di Flat Sri Pahang, Bangsar

Mohd Rahimy dibawa pulang kerumah oleh anggota polis
 
KUALA LUMPUR - Seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun yang diculik ketika bermain di luar rumahnya di Flat Sri Pahang, di Bangsar dan dibawa menaiki LRT, telah melarikan diri dengan berlari keluar dari tren itu di stesen LRT Taman Melati petang ini (24 Nov 2013).
 
Mohd Rahimy Mohd Noor ketika menceritakan pengalamannya yang menakutkan berkata, dia sedang bermain dengan rakan-rakan di kawasan kejiranannya pada tengah hari apabila seorang lelaki yang memakai topeng muka dan memakai T-shirt hitam, menarik tangannya.

Dia mendakwa lelaki itu membawanya ke stesen LRT Bangsar yang berdekatan dan membawanya menaiki tren.

Kanak-kanak lelaki itu berkata dia terlalu takut melihat lelaki itu tetapi memutuskan untuk cuba melarikan diri apabila pintu tren dibuka di stesen LRT Taman Melati.
Mohd Rahimy berkata, berlari keluar dari tren itu dan meminta bantuan daripada polis bantuan yang bertugas di stesen tersebut.

"Saya pada mulanya bimbang lelaki itu akan mencederakan saya. Kami melintasi beberapa stesen sebelum saya membuat keputusan untuk mencuba dan melarikan diri daripada orang itu.

"Apabila pintu tren dibuka di stesen ini, saya dengan pantas berlari keluar dari tren," katanya.

Polis kemudian membawa Mohd Rahimy ke balai polis Wangsa Maju.

Bapa kanak-kanak itu, seorang pegawai polis bantuan, telah dimaklumkan tentang anaknya selepas beliau membuat laporan polis di Balai Polis Travers.
Ketua Polis Brickfields Penolong Pesuruhjaya Muhammad Azlee Abdullah mengesahkan laporan itu. - NST

No comments:

Post a Comment