30 August 2013

Lamb of God - Perlambangan Agama Kristian !Kumpulan Lamb of God - mempermainkan Surah AhRahman dalam pembukaan konsert mereka suatu masa dahulu. Walaupun ayat AlQuran ini bukannya diperdengarkan dalam konsert sebenar, tapi ia dimuatkan dalam VCD keluaran mereka. Bukti nyata kumpulan band ini perlu diharamkan kerana menghina ayat suci AlQuran !

Petikan Bernama
30/08/2013 6:59pm

PUTRAJAYA - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)membantah kehadiran kumpulan heavy metal 'Lamb Of God' yang dijadual membuat persembahan di Kuala Lumpur, pada 28 September depan.

Ketua Pengarah Jakim, Datuk Othman Mustapha berkata, bantahan berikutan
genre muzik kumpulan berkenaan yang pernah membuat persembahan dengan mencampuradukkan lagu metal dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran.

"Kumpulan itu juga pernah mengundang kontroversi sebagai sebuah kumpulan yang memuatkan unsur spiritual jahat dan anti ketuhanan oleh masyarakat Kristian sendiri," katanya dalam kenyataan di sini hari ini. - BernamaAnggota Kumpulan Heavy Metal - Lamb of God
 
Lirik Lagu  =    To The End
 
"I've held the hand of God and I've sung the Devil's song
And when it comes my time no tears are gonna fall
But some will light the fire
And some will mourn the one
Left longing for the ire of their departed son.
Oh lord have mercy thank God you're gone
Here's to the end, thank God you're gone.

They finally shoved you in the box they could never fit you in
An empty cell forever locked
So much for best intentions.
But some will load the gun
And some will hone the knife
Some will raise the fist as they recall your life.
We've waited for so long, thank God you're gone.

I've held the hand of God and I've sang the Devil's song
You'll never erase the past or regain what's lost
You're finally gone
So far gone...."

maksud lirik baris pertama" aku memegang tangan tuhan dan menyanyi lagu syaitan" - apakah ini tidak membuka mata mereka yang membenarkan konsert Lamb of God di negara kita ! Adakah anda mahu bersubahat merosakkan akhlak dan pemikiran remaja kita ?


_____________________________________________


Petikan Dari  Bible  John 1:29

New International Version (NIV)

John Testifies About Jesus

29 The next day John saw Jesus coming toward him and said, “Look, the Lamb of God, who takes away the sin of the world!

Maksud:  Esoknya, John melihat Jesus datang kepadanya dan berkata" Lihat, Kambing Tuhan, yang mengambil dosa seluruh dunia".

-------------------------------------------------------------------

DiJurusalem, terdapat mereka yang mengorbankan kambing setiap pagi dan petang semata2 untuk memperingati Jesus yang mengorbankan dirinya kononnya untuk mewakili dosa yang dibuat oleh umat manusia  - Jesus ini mereka gelar Lamb of God!

-------------------------------------------------------------------

Itulah maksud Lamb of God, sebuah kumpulan rock heavy metal yang dilaporkan akan membuat konsertnya di Malaysia . Diharapkan remaja muslim tidak terpengaruh atau menjadi pengikut kumpulan ini. Banyak lagu2nya dan lirik2 lagunya memuja syaitan/alam roh/alam ghaib !

Penyanyi utama kumpulan ini sedang menghadapi perbicaraan kerana kesalahan membunuh secara tak sengaja. Dilaporkan bahawa semasa konsertnya sedang berlangsung, seorang peminat cuba naik keatas pentas, namun, vokalisnya telah menolak peminat tadi hingga jatuh ke atas lantai dan cedera teruk dikepala dan akhirnya meninggal dunia.

No comments:

Post a Comment